Syafiq Fadeli's Channel

Loading...

17 May 2011

Roti Telur Bermentega (apa punya nama laaaa..)

Haaaa...ni resipi pertama aku nk share dgn korang di blog aku ni. Honestly, resipi ni bukan aku yg cipta, umi aku yang ajar. Namun akibat kesedapannya yang menusuk kalbu dan jiwa, aku merelakannya untuk dikongsi di sini...

Bahan2:
roti sandwich (kalo nk lg sedap, gardenia atau yg sewaktu dgnnya.)
mentega
telur
gula

Cara masak:
Campurkan 2biji telur, 2 sudu besar mentega, dan SEDIKIT gula, ke dalam sebuah mangkuk yang sesuai. (mangkuk hayun tak sesuai)
Kacau mereka bertiga sehingga kembang.
Sapukan adunan tadi atas roti n bawah roti tersebut, then goreng atas kuali. (ye la,xkan goreng atas kepala pulak). Ingat, goreng kedua-dua belah bahagian, depan n blkg.

SIAP!!! Haaaa.. sedap x? selamat mencuba... simple tapi best yg amat.

7 comments:

nadiaz namikaze said...

hehe..salu wat ni kat umah..tp aku tak letak gula..aku letak susu pekat f&n.hehe

Syafiq Fadeli said...

sdap ke?hehehe...ala2 resipi kedua aku plak tu tau hehehe.next time aku post 'scramble egg' plak...huhuhu

nadiaz namikaze said...

haha.. yeke? letak susu ade rase lebih lemak berkrim disukai ramai.=)

Syafiq Fadeli said...

ek?bleh try ni...hehehehe.

nadiaz namikaze said...

hoho.selamat mencuba!! =)

siti safiah said...

nk try lh..cam bez ja...

Syafiq Fadeli said...

nad: InshaAllah...akan diusahakan hehehe

piah: mmg...resipi turun temurun hehehe