Syafiq Fadeli's Channel

Loading...

30 November 2011

My Channel, my vlogs. Sape2 belum tgk lagi, tgk la ye... hehe

Haaa...apakata korang semua intai My Channel on Youtube. Ada banyak video best sana. Tu bukan just my 2 cents tu, tu mmg lima nam posen jugak tu. So please make a visit, then please leave a mark there. Some comments, likes, etc. OK? This is the link, taraaaaaa....

Syafiq Fadeli on Youtube!!!




28 November 2011

26 November 2011

Dinner Bersama KOMANDER Kesatria UiTM Shah Alam

Salam,
OK, 31 September Hari tu saya dah konvo. Maka sekarang saya sudah sah bergelar 'penganggur program tajaan KPM bersijil'. Ok, memandangkan ni term yg saya reka sendiri maka sape nak guna term ni kena bayar royalti sikit, hohohohoho.
Jadi, alkisahnya, malam sebelum konvo tersebut saya melawat kawan2 komander di UiTM Shah Alam, maklumlah dah lama x jumpa, terubat rindu di dada, berbunga kasih di jiwa... ok cukup takat tu je slot madah puisi.
Jadi senang cite, kami makan n minum, then makan dan minum, then makan dan minum, then habis. hehehe. Ni lah sedikit gambar yang sempat dirakam dalam kepekatan malam diterangi neon2 DC yang menjadi saksi peristiwa gelap itu (maklumlah, malam kan gelap... ada ke malam yang cerah)















25 November 2011

Raya Haji Hari tuuu....

Salam,
takde pe nak post kali ni,
cuma nak share gambar time raya ari tu.
bukan nak tunjuk gambar lembu kena sembelih,
cuma nak tunjuk gambar sendiri je.
Kenapa nak tunjuk gambar sendiri???
Sebab baru edit, so nak tunjuk yg edit lerrr... hehehe.


20 November 2011

11 facts about me

Salam,

OK,my friend Taufik Ahmad has tagged me in his entry so now it's my turn to answer his questions and provide my own questions. Hohoho. Here we go.

1. What is the wallpaper on your phone?
OK,this is huge..haha...I use my own picture as my wallpaper. OK ke? OK je kan, handphone sendiri...hehehe

2. What makes you unique?
My eyes maybe. Sebab saya ada mata kuyu yang sentiasa jadi bahan ujikaji orang ramai...pergh...Just for the record, in an organisation that I join, there are 3 Syafiqs. So to differentiate me from other Syafiqs, a girl calls me 'Syafiq Eye'.

3. The last time you were angry? Why?
Honestly, I really can't remember because I rarely get mad with people, and if I am angry with somebody, I can forget it really quick. But to answer this question, I think, as far as I can remember, it was last month when I went out from Mydin, a security guard who stood at the door was forcing me to show him the things that I bought there before I went out. I was quite mad because I only had the receipt, and the guy only needed to chop the receipt, that's all. But he still wanted to see the things. The things that I bought were with my wife and she went out earlier than me.

4. Are you a giver or a taker? Why?
I give more than take. Because I have so many things to give, why should I take more? haha

5. Your favourite hangout? Why?
With my wife, because she's my wife.

6. What is your favourite mistake?
Favourite? I actually don't have any 'favourite' mistake since I hate all of them. Hahaha.

7. What were you doing before doing this?
I ate ice-cream...Hohohohoho

8. What and who are you afraid of?
My sins and My God, Allah.

9. Your childhood nickname.
Pergh, ini rahsia besar ni... hahaha... I was 'Mek Pek' back there hahaha

10. Your most embarrassing moment.
When I was completely kantoi menipu to my senior at hostel when I was 13 years old.

11. What was the strangest dream you ever had?
I don't remember, really... Maybe I can choose this one. In my dream I was standing in front of a big tsunami and it was crashing the land. And on the next day or a few days after that, a huge tsunami hit Acheh. And I was like, OMG.......................


For those who are tagged, these questions are for you, yeah!
1. If you are asked to rename yourself, what will it be?
2. Who's your favourite minister? (Hahahaha)
3. What is your favourite color? Will you buy a car in that favourite color?
4. Which one do you prefer, Brad Pitt or Johnny Depp? Why?
5. What is your most beautiful dream?
6. Who's your preferred friend, a male or a female, why?
7. What is your favourite meal?
8. The celebrity that you hate most?
9. What attires are you wearing now?
10. Have you ever watch my videos????? (Hahaha) ----> (Video: Syafiq Fadeli's Words)

Tag:
Ibrahim Ismail
squesha
dayla
nadiaz
amanda
Syauqi

Vlog: Cara Menggunakan Tandas

WATCH . SHARE . SPREAD

18 November 2011

My latest vlog is now on Youtube - "Menuntut Ilmu"

Salam, hi all.
So this is the latest one.
Like usual, please watch it.
And if you think that it is good,
then please share and spread it. Thank you ;)

Jumaat

Salam all,
today is friday.
so brothers, don't forget to go to the masjid this afternoon.
Happy Friday !!!

15 November 2011

VLOG: My New Videos on Youtube

Salam,
these are my latest video on Youtube.
You are invited to watch them.
If you think these videos are good, please share and spread them.
InshaAllah, TQ :)





"Watch - Share - Spread"

12 November 2011

VLOG: Kadang2 kita jumpa orang mcm ni...!!!

Salam,
Watch and comment and rate my vlog. If you think this is a good video, spread it. TQ all ;)

10 November 2011

Disiplin dalam berdoa


Hah, pilih-pilih, yang mana kita biasa buat??????
Hohohohohohoho

KONVO!!!


ALHAMDULILLAH,
Kami berdua sudah konvo serentak.
(Lain rasanya konvo solo2 nak dibandingkan dgn konvo dgn isteri ni. Kalo tak caya, anda cubalah... Hehehehe)

Dipaksa bersetuju??? Total nonsense.

Salam,
my wife called SPP baru-baru ni, semata-mata mahu menukar pusat temuduga SPP yang bakal berlangsung 22nd November ni. Namun nasib tidak berapa baik, isteri saya dapat pusat di Sabah, dan saya dapat pusat di Kelantan. Maka dia minta tukar di Kelantan, dan 'akak' SPP tu mcm emo plak menjawab:
1. tak boleh tukar
2. saya urus beribu-ribu org nak interview
3. salah IPG sebab IPG yang bagi alamat (yg kononnya alamat latest kami)

OK, here we go.
1. Temuduga SPP ni just temuduga saja, dicipta oleh manusia dan dilaksanakan oleh manusia. mana ada benda ciptaan manusia tak boleh fleksibel. kalo malas nak urus, cakap je malas.
2. masalah beribu2 org interview tu bukan masalah kami, itu masalah anda, ok. kami nak pergi untuk di-interview je.
3. salahkan pihak lain plak? kalom kerja semua pihak tak sambil lewa,takde jadi mcm ni. BTW, masalah IPG pun bukan masalah kami. kami nak pergi utk di-interview je.....

Funny, bila ada org kata kami telah memilih tempat yang kami tak pernah pilih, dan kemudian dia paksa kita ngaku yang kita pilih dan kita suka pilihan tu.

Contohnya,

Penjual: Encik, encik suka kereta warna biru!
Pembeli: Oh tidak, saya suka kereta putih.
Penjual: oh no no no... encik suka kereta biru, dan encik akan beli kereta biru yang saya jual ni.
Pembeli: Tapi saya suka kereta putih.
Penjual: Tidak encik, encik suka kereta biru!
Pembeli: Macam mana kamu boleh begitu yakin ttg pilihan saya, sampai tahap kamu tahu ttg saya lebih dari saya tahu ttg saya???
Penjual: Tidak encik, encik suka kereta biru, dan encik mesti yakin yang encik mmg suka kereta warna biru.
Pembeli: Whaaaaaaaaaat..................................




MAKE SIMPLE THING SIMPLE ;)
Wassalam

04 November 2011

IN TIME - The new 5 stars movie that just watched

Salam,
for those who are looking for a superb new movie to watch,
try 'In Time' (not inteam, inteam tu kump nasyid)


I give the movie 5 stars for several reasons,
1. The idea and theme are fresh.
2. The metaphorical message is sensitive and 'spicy'.
3. The cinematography is nice.
4. The ending is not typical, unexpected for some people.
5. etc etc etc...
But the main point is, the idea is fresh.
It feels good when we can watch something that never appeared in cinemas or even in our mind before.
It is a very amazing new fiction.
Go and watch it, you might love it as well.