Syafiq Fadeli's Channel

Loading...

10 November 2011

Dipaksa bersetuju??? Total nonsense.

Salam,
my wife called SPP baru-baru ni, semata-mata mahu menukar pusat temuduga SPP yang bakal berlangsung 22nd November ni. Namun nasib tidak berapa baik, isteri saya dapat pusat di Sabah, dan saya dapat pusat di Kelantan. Maka dia minta tukar di Kelantan, dan 'akak' SPP tu mcm emo plak menjawab:
1. tak boleh tukar
2. saya urus beribu-ribu org nak interview
3. salah IPG sebab IPG yang bagi alamat (yg kononnya alamat latest kami)

OK, here we go.
1. Temuduga SPP ni just temuduga saja, dicipta oleh manusia dan dilaksanakan oleh manusia. mana ada benda ciptaan manusia tak boleh fleksibel. kalo malas nak urus, cakap je malas.
2. masalah beribu2 org interview tu bukan masalah kami, itu masalah anda, ok. kami nak pergi untuk di-interview je.
3. salahkan pihak lain plak? kalom kerja semua pihak tak sambil lewa,takde jadi mcm ni. BTW, masalah IPG pun bukan masalah kami. kami nak pergi utk di-interview je.....

Funny, bila ada org kata kami telah memilih tempat yang kami tak pernah pilih, dan kemudian dia paksa kita ngaku yang kita pilih dan kita suka pilihan tu.

Contohnya,

Penjual: Encik, encik suka kereta warna biru!
Pembeli: Oh tidak, saya suka kereta putih.
Penjual: oh no no no... encik suka kereta biru, dan encik akan beli kereta biru yang saya jual ni.
Pembeli: Tapi saya suka kereta putih.
Penjual: Tidak encik, encik suka kereta biru!
Pembeli: Macam mana kamu boleh begitu yakin ttg pilihan saya, sampai tahap kamu tahu ttg saya lebih dari saya tahu ttg saya???
Penjual: Tidak encik, encik suka kereta biru, dan encik mesti yakin yang encik mmg suka kereta warna biru.
Pembeli: Whaaaaaaaaaat..................................




MAKE SIMPLE THING SIMPLE ;)
Wassalam

8 comments:

N3_XieRRa said...

so, mmg xdpt tukar ke? tp dlm surat cakap boleh je mohon..isk

Syafiq Fadeli said...

itulah pasal...dia kata surat tu format lama n xleh pakai.mende la...

Ibrahim Ismail said...

Kalau 'format' lama.. Maknanya checklist yang tidak termasuk 'RPH dan Surat Tawaran' sebenarnya wujudlah? Kena berjaga-jaga ni.

Syafiq Fadeli said...

ntah la...hope not...

Kzee Tay said...

kau still suka warna biru. beli kereta biru sekarang!!!!

Syafiq Fadeli said...

putiiiiih.............haaaaaa!!!!

Anonymous said...

very simple,this is malaysia government system.

Syafiq Fadeli said...

ting ting...10 marks for you!!!hehe