Syafiq Fadeli's Channel

Loading...

26 February 2011

~Syafiq the Storyteller~

Salam
aku baru balik dari bagi ceramah motivasi di SK Gudon.It went well, Alhamdulillah…
To be honest, it was my first time giving talk to primary school students. I prayed a lot and Alhamdulillah they seemed really interested with the talk. Hurm ceramah tadi agak OK. Aku terpaksa gunakan Bahasa Melayu yang senang2, meaning, yg tak la susah2 sgt supaya sesuai dgn level sekolah rendah kan. Alhamdulillah dorang sume faham dan dapat input tadi.
Oleh kerana hamper semua kawan2 sekelas aku pergi larian 1Gaya hari ni, maka aku tak dapat ajak dorang ikut aku. So aku takde photographer. Aku pun pinjam kamera roommate aku, Shahrul, dan pegi sekolah tu sorang2.
Sampai sana aku minta jasa baik sorang cikgu untuk ambik gambar aku time ceramah. Dah siap ceramah sume, dia bagi balik kamera tu. Aku balik bilik dan dapati ada 1 gambar yang aku suka sangat2… aku namakan gambar ni ‘Syafiq the Storyteller’,


Cantik kan? Hehehe.
Bila difikir-fikir... betul la, aku sangat suka bercerita. Aku suka tengok orang mendengar kisah2 yg aku ceritakan. Tak kiralah kisah sendiri ke, kisah sirah ke, etc. It is just a satisfaction to tell stories and to see people enjoying them.

7 comments:

N3_XieRRa said...

well done, Syafiq!

mrskzee said...

nice picture & nice tagline! ;)

Syafiq Fadeli said...

tq gurls...seh,macho tu bila cakap 'tq gurls' hehehe.

Anonymous said...

tahniah bro! ceh...Nsem lak bile bro mro gtu. hahaha

Syafiq Fadeli said...

nak jd ensem ke?hehhe

Anonymous said...

xnak. nak jd ensem sgt2..haha

Syafiq Fadeli said...

eiii...bagi betis nak peha hehehe