Syafiq Fadeli's Channel

Loading...

07 December 2010

LIBK 21 UiTM Sabah: Aku punya kisah!

LIBK 21, haaaaa…
Ok, aku plan nak cite pasal LIBK 21 UiTM Sabah ni petang ckit, tp memandangkan aku xda keje, 1B pun masih belum buka, so bagus aku taip ni siap2 dulu kan. Begini alkisahnya…

Bakal Komander (BK)
Seperti mana2 BK dalam mana2 LIBK, mereka amatlah lemau dah lembab. Macam aku jugak dulu hahahahaha. Tapi lepas training dlm 1minggu, dorang dah tunjukkan prestasi yang ok la… nak kata mengagumkan n menggemparkan tu, mcm over lak kan. Tp better la dari dorg punya 1st day hari tuh. Lebih2 lagi bila CC1 LIBK tuh bagi hadiah yang bernama ‘ubat malas’ hehehehe. Huh, sape la CC1 yang kejam n mecho tuh………..

Jadual
Jadualnya rilexs yg amat2 sgt. Kalo compare dgn LIBK sebelum ni, mmg LIBK kali ni agak renggang n rilex. Tahniah la pd BK tuh sbb dpt LIBK yg amat rilex. Kalo igt time aku dulu, habis xtvt malam, ada lagi ‘xtvt malam’ yg haram punya, time tu la yg paling sakit, tp paling best pun yang tu la hehehehehe. Kalo igt aku dulu kena LIBK di segamat johor, punya la itam. Kadar kegelapan kulit itu sungguh mempesonakan. Nk dibandingkan dgn BK yg baru ni, dorg itam ckit je dowh… xpe2, next LIBK kasi padat lagi jadual ye. Hehehe.

Latihan
Aku dpt pngalaman baru LIBK ni bila ia melibatkan latihan di kem tentera. Kami ke kem paradise selama 3 hari. Aku pnah gi kem tentera sebelum ni, tp bukan la dlm LIBK kan hehehe. Risau lak aku coz according to my juniors, sblm ni ada bnyk ‘benda aneh’ di sana. Serius aku risau gak. Risaukan aku ckit2 je la. Aku risaukan member2 komander yg ‘berpotensi’ (haha) n BK-BK tu, mana tau ada yg lemah semangat ke pe kan, maklum la, aku mana kenal dorang, mana tau sape kuat sape lemah kan… tp Alhamdulillah di kem tu, sume ok. Latihan di kampus lak ok je, penat mmg penat la, nama lagi LIBK kan. Kalo xnak penat, balik tidur umah sambil tgk cite spongebob la… oit jgn main2, spongebob katun feveret aku tuh.

Komander Pengiring
Majority adalah junior intake 20, coz cni kurang senior yg free. So, ok la, asalkan ada komander pengiring, ajar budak2 apa yang patut, ok la tuh hehehe. Kadang2 bila tengok komander2 ni, teringat member2 komander shah alam. Ingat tu mmg ingat, tapi, kdg2 aku rasa geram jugak… ye la, lebih2 lagi dgn kes yang baru2 ni aku tau dr komander shah alam. Geram n kecik ati, tapi biarlah kan, xkan nk cite di blog kot. Mmg r blog aku, tp org free nak baca hehehehe.

Jurulatih
Sempoi. Hahaha. Tu la pkataan yg paling sesuai. Dpt jurulatih2 yg best n sempoi, bleh dibawa bgurau n bergelak ketawa dlm irama gembira yng meruntun kalbu hahahaha. Paling best aku tgk encik Mad Nor, sbb biasanya aku buat lawak dia la yang paling cepat dpt tangkap lawak aku, orang lain masih terpinga2, dia dah gelak besar dah hahahaha.

KULIT
Oit… pasal kulit ni sensitip ok… no komen la. Korang paham2 sendiri la yer. Hehehe. Anggap je macam terpakai garnier yang salah formula pemutihan. Hahahaha.

Hurm, tu je la kot… xtau dah pe nak taip. Dgn erti kata lain, aku x sabar2 dh nak kuar ni hahahaha. Mari kita pi 1B hehehe. Kepada komander2 baru, selamat bertugas. Kepada komander2 lama, jadilah contoh tauladan yang baik kepada adik2 baru, jadilah ikon mereka, jadilah insan2 yang mereka kagumi. I really meant these.

..::ONCE COMMANDER FOREVER COMMANDER::.

10 comments:

Amanda Sasha said...

hebatnyer g 1b kulit trbakar.hehehe

siskahaidan said...

:D aku suka LIBK.

mellisarose said...

Ohh yeahh..akhirnya ko dpt jejak kem paradise,KB ya..haha. isskk..men tipu laa jadual dorg makin rilex..kmi dulu tidur 2jam + bertukar kulit muka lg...LOL. sorry la komander senior intake-19 memang byk xfree sbb byk p praktikal..& some "problems" dgn... hehe. ;p

Syafiq Fadeli said...

manda: semangat kena kuat hahaha

nad: aku pon suka hehe

mellisa: kesian korg haha.kom 19???ye aku mengerti n paham hehehe.

mellisarose said...

LOL penjahat!! bwekk ~hehehe ;P

Syafiq Fadeli said...

hahaha...LOL,hidup mesti terus sis...kan?

mellisarose said...

upin ipin bilang..btol3 hehehe :P

Syafiq Fadeli said...

hehehehe...hidup ni susah,sbb itu ia dinamakan ujian hehe

mellisarose said...

btul tu pacek..hahahaha:P
oh, latihan p jambori mcm?
good luck kayzz ~

Syafiq Fadeli said...

hehehe btul btul btul...
ltihan so far ok.
insyaAllah dpt la seketul dua tiga empat emas tu kot hehehe