Syafiq Fadeli's Channel

Loading...

08 September 2010

Lagu Nasyid (baru dapat ilham tadi,lepas tarawih)

Haaaa...Salam2.
     Balik dari solat tarawih tadi, tiba2 jiwa aku berirama, cewah2 hahaha... maka aku pun layan je hinggalah tercipta sebuah lagu nasyid. aku bg lirik je la k,kang post lagu kang,ada org ciplak lak...copyright ni hahahaha...k hayati la ye.

RINDU BERBALAS

Terasa jauh darimu
Walau ku menghampirimu
Sunnahmu berat di badanku
Kerna iman yang tak menentu

Ku hayati tiap kisahmu
Ku sanjung pengorbananmu
Kasihmu kepada ummatmu
Sehingga ke akhir nafasmu

Ku rindu kamu Ya Rasulullah
Ku perlu kamu Ya Habiballah
Siang malamku dibuai kasih
Padamu kekasih hati 

     Haaa...kita kena perbanyakkanlah selawat2 ye.jgn malas2.kita kena rindu pada Nabi Muhammad sbb baginda amat merindui kita...xkan kita x rindu pada panghulu manusia sedangkan baginda bleh rindu kita,btol x?so,zahirkanlah rasa rindu tu dgn selawat dan mengamalkan sunnahnya.x susah pon...even if susah sekalipun, xpe... sbb apa yg kita buat tu ada balasannya. kalo buat xdpt apa2 baru la x berbaloi... kan?

     ok,takat ni dulu. maybe kalo aku x cipta lagu nasyid baru lagi,aku nk bawa lagu ni la utk next ptandingan nasyid.tu pun kalo member2 aku setuju la.kalo x,nampak gayanya aku jd MC lagi je la,hehehe.erm sbnrnya lama sgt dh x nyanyi ni,terbit gak rasa rindu dan gian nak kembali ke pentas ni,xleh jadi ni...hehehe.

     ok,c u...wsalam.

4 comments:

raudhazainal@yahoo.com said...

alhamdulillah stiap bait2 sgt puitis...

Syafiq Fadeli said...

alhamdulillah...tq sbb baca.ada jugak yg baca rupanya ehehehe.

Anonymous said...

it touches my hearts lers. i want to cry lars..

Syafiq Fadeli said...

so,please cry hehe